Obaszar wyszukiwania

Subskrypcja

Zapisz się do naszego newslettera

GPW

A A A rozmiar tekstu   poleć znajomemu
  • Jak oszczędzać z emerytury

Specjaliści przekonują o konieczności regularnego oszczędzania. Trudne wydaje się to szczególnie w przypadku emerytów, którzy sporą część swoich niewysokich świadczeń wydają na leczenie. Jednak nawet stosunkowo niskie emerytury pozwalają odkładać pewne kwoty na realizację marzeń lub po prostu na czarną godzinę. Grupa KRUK podpowiada, gdzie można szukać oszczędności.

• Jak podreperować studencki budżet

Zaczął się nowy rok akademicki, a wraz z nim kolejne wydatki. Dla niektórych to pierwsze kroki w dorosłe życie. Skąd wziąć pieniądze na utrzymanie, naukę i rozrywkę? Grupa KRUK podpowiada, jak prowadzić domowe finanse.

• Dlaczego warto spłacać długi?

Polacy coraz częściej i chętniej zaciągają kredyty i biorą pożyczki. Jednak nie zawsze spłacają je na czas. Jak wynika z badania „Polacy o zadłużeniu” TNS Polska na zlecenie firmy KRUK S.A. prawie połowa Polaków uważa, że zaległości w spłacaniu rachunków lub rat mogą zdarzyć się każdemu i jest to raczej normalna sytuacja. Warto jednak pamiętać, że niespłacone długi mogą negatywnie wpłynąć nie tylko na zadłużonego, lecz także na jego rodzinę.

• Rodzina bez długów

Nowa kampania medialna największej firmy zarządzającej wierzytelnościami w Polsce Już dziś rusza nowa kampania Grupy KRUK. Firma po raz kolejny zwraca się do osób zadłużonych i podaje im pomocną dłoń. Tym razem tematem jest wpływ nadmiernego zadłużenia na relacje rodzinne.

• Nowa odsłona KRUKA

Firma KRUK S.A. jest liderem rynku zarządzania wierzytelnościami. Po latach dynamicznego rozwoju w Polsce oraz innych krajach, nadszedł czas na odświeżenie powszechnie znanego granatowego logotypu. Zmiany nie są rewolucyjne – obejmują delikatną zmianę projektu graficznego oraz zastąpienie dotychczasowego granatowego koloru przyjaznymi barwami, niebieską i zieloną. Nowe logo wchodzi do użytku już od września.

• Nowy rok szkolny – nowe wyzwania

Rozpoczął się kolejny rok szkolny, a wraz z nim nowe oczekiwania i obowiązki zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. To także czas wzmożonych wydatków dla rodziców: na kupno wyprawki szkolnej czy opłaty za dodatkowe zajęcia. Dlatego jest to bardzo dobry moment, aby włączyć dziecko w planowanie domowego budżetu. Warto również zacząć uczyć naszą pociechę, jak gospodarować kieszonkowym.

• Jak oszczędnie prowadzić dom

Polacy uważają, że w dzieciństwie nie otrzymali odpowiedniej wiedzy finansowej, co negatywnie przekłada się na to, jak w dorosłym życiu gospodarują pieniędzmi i domowym budżetem. Dlatego warto poznać kilka sposobów, które pomogą zadbać o nasze domowe finanse i zyskać dodatkowe fundusze.

• Jak naprawić powakacyjny budżet

Po powrocie z wakacji warto sprawdzić swoje środki na koncie i w portfelu, bo może się okazać, że przekroczyliśmy zaplanowany budżet. W czasie urlopowego ferworu jesteśmy bardziej spontaniczni, więc pieniądze często kończą się już w trakcie wyjazdu. Powiększamy wówczas debet na koncie lub zadłużenie na karcie kredytowej. Jak w takiej sytuacji szybko podreperować domowe finanse? Jest na to kilka sposobów.

• Wyprawka szkolna bez dziury w domowym budżecie

Rok szkolny zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim kolejne wydatki. Zakup szkolnej wyprawki co roku przysparza rodzicom stresu – wysokie ceny, trudność w zakupie podręczników, konieczność znalezienia złotego środka pomiędzy wymarzonymi przyborami dziecka, a możliwościami domowego budżetu. Warto zająć się tym nieco wcześniej, aby uniknąć niepotrzebnego napięcia, a przy okazji zaoszczędzić pieniądze.

• Kieszonkowe na koloniach to prosta droga do zadłużenia

Wysyłając dzieci na wakacje, zwykle zapewniamy im kieszonkowe. Ale czy zapewniamy im także odpowiednie przygotowanie do gospodarowania tymi pieniędzmi? Pobyt w nadmorskich lub górskich miejscowościach turystycznych to dla dzieci prawdziwa szkołą przetrwania finansowego. Pamiątki, słodycze i liczne atrakcje są często dla nich pokusą nie do odparcia.

Najnowsza wersja Flash Playera jest wymagana dla prawidłowego wyświetlania informacji na tej stronie.
Aby zainstalować wymagane oprogramowanie kliknij tutaj